Żurawinowy napar z hibiskusem
Nasz sposób na jesienne wieczory. Magiczny napar który kusi nie tylko intensywnym kolorem, ale i bogactwem smaku! Połączenie żurawiny i hibiskusa - intensywna czerwień, soczysty smak i mnóstwo korzyści zdrowotnych.
Składniki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki gotować przez 15-20 minut. Z podanych proporcji wychodzą 3 szklanki naparu.
Napar jest dość kwaśny, nam najlepiej smakuje z dodatkiem miodu.
Zachęcamy do odkrycia tej niezwykłej kombinacji!
Przy okazji warto wspomnieć o zdrowotnych właściwościach żurawiny oraz hibiskusa.
Żurawina:
- zmniejsza ryzyko występowania infekcji dróg moczowych
- łagodzi objawy chorób układu moczowego
- obniża ciśnienie krwi oraz poziom złego cholesterolu
- wspomaga układ krążenia
Hibiskus:
- obniża ryzyko wystąpienia miażdżycy i zawału
- wspomaga pracę układu krążenia
- reguluje poziom cholesterolu
- wzmacnia układ odpornościowy