Żurawinowy napar z hibiskusem 0

Żurawinowy napar z hibiskusem

Nasz sposób na jesienne wieczory. Magiczny napar który kusi nie tylko intensywnym kolorem, ale i bogactwem smaku! Połączenie żurawiny i hibiskusa - intensywna czerwień, soczysty smak i mnóstwo korzyści zdrowotnych.

Składniki

  • 1,5 l wody
  • 1 pokrojone jabłko
  • szklanka świeżej żurawiny
  • płaska łyżka hibiskusa
  • kilka goździków

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki gotować przez 15-20 minut. Z podanych proporcji wychodzą 3 szklanki naparu. 

Napar jest dość kwaśny, nam najlepiej smakuje z dodatkiem miodu. 

 

Zachęcamy do odkrycia tej niezwykłej kombinacji!

 

 

Przy okazji warto wspomnieć o zdrowotnych właściwościach żurawiny oraz hibiskusa.

Żurawina:

  • zmniejsza ryzyko występowania infekcji dróg moczowych
  • łagodzi objawy chorób układu moczowego
  • obniża ciśnienie krwi oraz poziom złego cholesterolu
  • wspomaga układ krążenia

Hibiskus:

  • obniża ryzyko wystąpienia miażdżycy i zawału
  • wspomaga pracę układu krążenia
  • reguluje poziom cholesterolu
  • wzmacnia układ odpornościowy

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl