Pierniczki (ok. 40 sztuk)
Składniki
- 300 g mąki pszennej
- 150 ml miodu
- 50 g cukru pudru
- 50 g masła
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżka przyprawy do piernika
Sposób przygotowania
Krok 1. Miękkie masło wymieszaj z mąką, cukrem pudrem i miodem. Następnie dodaj proszek do pieczenia, jajko i przyprawę do piernika NMR. Energicznie ugnieć ciasto, po czym schowaj do lodówki na ok. 30 min. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180oC.
Krok 2. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj na grubość ok. 0,5 cm. Pierniczki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez około 10-12 minut.
Smacznego!