Pęczotto z boczkiem 0

Pęczotto z boczkiem

 

 Składniki (na 3 osoby)

 

Sposób przygotowania

  • Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać pokrojone w plastry cebulę i pieczarki oraz czosnek (świeży przeciskamy przez praskę).
  • Dodać kaszę oraz wodę w ilości: 3 x objętość kaszy.
  • Zwiększyć ogień i doprowadzić do wrzenia. W tym czasie dodać przyprawy: paprykę, czosnek niedźwiedzi, przyprawę uniwersalną lub przyprawę do rosołu.
  • Zmniejszyć zdecydowanie ogień i podgrzewać do całkowitego wchłonięcia wody, mieszając co jakiś czas.
  • Dodać koperek i śmietankę i zredukować.
  • Doprawić ostatecznie pieprzem i solą.
  • na koniec dodać starty na wiórki żółty ser.

 

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl