Promocje
od 4 do 30 września 2020
Czubryca czerwona (650g)
Czubryca czerwona (650g)
18,00 zł 15,00 zł
szt.
Goździki (400g)
Goździki (400g)
55,00 zł 48,00 zł
szt.
Czubryca czerwona (50g)
Czubryca czerwona (50g)
3,00 zł 2,50 zł
szt.
Buraki wiórki (60g)
Buraki wiórki (60g)
3,00 zł 2,50 zł
szt.
Czubryca zielona (50g)
Czubryca zielona (50g)
3,00 zł 2,50 zł
szt.
Czubryca zielona bez soli (500g)
Czubryca zielona bez soli (500g)
18,00 zł 16,00 zł
szt.
Czubryca zielona (650g)
Czubryca zielona (650g)
18,00 zł 16,00 zł
szt.
Czubryca zielona bez soli (40g)
Czubryca zielona bez soli (40g)
3,00 zł 2,50 zł
szt.
Pomidory z bazylią i czosnkiem (350g)
Pomidory z bazylią i czosnkiem (350g)
32,00 zł 28,00 zł
szt.
Przyprawa do leczo (50g)
Przyprawa do leczo (50g)
3,00 zł 2,50 zł
szt.
Pomidory z cebulą i czosnkiem niedźwiedzim (350g)
Pomidory z cebulą i czosnkiem niedźwiedzim (350g)
32,00 zł 28,00 zł
szt.
Przyprawa do leczo (800g)
Przyprawa do leczo (800g)
18,00 zł 15,00 zł
szt.
Pomidory z czarnuszką i szczypiorkiem (350g)
Pomidory z czarnuszką i szczypiorkiem (350g)
32,00 zł 28,00 zł
szt.
Pomidory z oregano i chilli (350g)
Pomidory z oregano i chilli (350g)
32,00 zł 28,00 zł
szt.
Przyprawa do ziemniaków (600g)
Przyprawa do ziemniaków (600g)
16,00 zł 14,00 zł
szt.
Pieprz czarny mielony (50g)
Pieprz czarny mielony (50g)
3,50 zł 3,00 zł
szt.
Pieprz czarny mielony (600g)
Pieprz czarny mielony (600g)
30,00 zł 26,00 zł
szt.
Pieprz czarny ziarno (50g)
Pieprz czarny ziarno (50g)
3,50 zł 3,00 zł
szt.
Pieprz czarny ziarno (600g)
Pieprz czarny ziarno (600g)
30,00 zł 26,00 zł
szt.
Czosnek płatki (300g)
Czosnek płatki (300g)
20,00 zł 16,00 zł
szt.
Czosnek płatki (40g)
Czosnek płatki (40g)
3,00 zł 2,50 zł
szt.
Goździki (30g)
Goździki (30g)
4,00 zł 3,50 zł
szt.

Tarta ze szpinakiem, wzbogacona delikatnym smakiem czosnku niedźwiedziego.

Składniki:

Ciasto:

  • 250 g mąki pszennej
  • 125 g schłodzonego masła
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 4 łyżki wody 

Farsz:

  • 400g rozdrobnionego szpinaku (mrożonego lub świeżego)
  • 100g sera pleśniowego Blue
  • 3 kulki sera mozzarella
  • pomidorki koktajlowe
  • sól, pieprz czarny lub pieprz biały
  • czosnek niedźwiedzi
  • szynka dojrzewająca w plastrach *opcjonalnie

 

Sposób przygotowania:

Krok 1. Przesiewamy mąkę, dodajemy schłodzone masło, szczyptę soli i odrobinę wody. Kruche ciasto nie lubi ciepła - dlatego podczas jego wyrobienia staramy się nie używać dłoni. Po połączeniu składników, wyrobione ciasto odstawiamy do lodówki na min. godzinę. 

Krok 2. Nastawiamy piekarnik na 190oC. Wyjmujemy ciasto z lodówki, rozwałkowujemy i przekładamy do formy. Odstawiamy z powrotem do lodówki do momentu kiedy piekarnik osiągnie odpowiednią temperaturę. 

Krok 3. Wstawiamy ciasto pod obciążeniem (np. wyłożone orzechami, ryżem, itp.) do piekarnika. Po 15 minutach zdejmujemy obciążenie z ciasta i zostawiamy w piekarniku na kolejne 15 min. 

Krok 4. W międzyczasie przygotowujemy farsz. Na patelni lub w garnku podgrzewamy szpinak (z mrożonego odparowujemy nadmiar wody). Jeżeli używamy świeżego szpinaku - po umyciu, odcinamy łodyżki i gotujemy w niewielkiej ilości wody (warto dodać szczyptę soli) ok. 5 minut aż szpinak zmięknie, a woda odparuje). Dodajemy ser pleśniowy Blue, sól i pieprz do smaku. Całość mieszamy.

Krok 5. Mozarellę kroimy w plastry, pomidorki koktajlowe na pół. Przekładamy farsz do formy, następnie mozzarellę i pomidorki. Wszystko posypujemy czosnkiem niedźwiedzim i wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut. 

Smacznego!

A może....... spróbujesz inaczej to zrobić ?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl