Ryż smażony

Składniki (na 2 porcje):

 Sposób przygotowania:

Krok 1. Uprażyć na maśle ryż, na wolnym ogniu do złotego koloru.

Krok 2. Zalać wodą w ilości: 3 x objętość ryżu.

Krok 3. Zwiększyć ogień i doprowadzić do wrzenia. W tym czasie dodać przyprawy: po 1/2 łyżeczki curry i kurkumy, po 1 łyżeczce przyprawy uniwersalnej i lubczyku oraz 1 łyżkę czosnku niedźwiedziego. Ilość przypraw jest orientacyjna, później można ewentualnie doprawić według indywidualnego gustu.

Krok 4. Zmniejszyć zdecydowanie ogień i podgrzewać do całkowitego wchłonięcia wody, mieszając co jakiś czas.

Smacznego!

A może....... spróbujesz inaczej to zrobić ?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl