Promocje
od 4 do 30 września 2020
Czubryca czerwona (650g)
Czubryca czerwona (650g)
18,00 zł 15,00 zł
szt.
Goździki (400g)
Goździki (400g)
55,00 zł 48,00 zł
szt.
Czubryca czerwona (50g)
Czubryca czerwona (50g)
3,00 zł 2,50 zł
szt.
Buraki wiórki (60g)
Buraki wiórki (60g)
3,00 zł 2,50 zł
szt.
Czubryca zielona (50g)
Czubryca zielona (50g)
3,00 zł 2,50 zł
szt.
Czubryca zielona bez soli (500g)
Czubryca zielona bez soli (500g)
18,00 zł 16,00 zł
szt.
Czubryca zielona (650g)
Czubryca zielona (650g)
18,00 zł 16,00 zł
szt.
Czubryca zielona bez soli (40g)
Czubryca zielona bez soli (40g)
3,00 zł 2,50 zł
szt.
Pomidory z bazylią i czosnkiem (350g)
Pomidory z bazylią i czosnkiem (350g)
32,00 zł 28,00 zł
szt.
Przyprawa do leczo (50g)
Przyprawa do leczo (50g)
3,00 zł 2,50 zł
szt.
Pomidory z cebulą i czosnkiem niedźwiedzim (350g)
Pomidory z cebulą i czosnkiem niedźwiedzim (350g)
32,00 zł 28,00 zł
szt.
Przyprawa do leczo (800g)
Przyprawa do leczo (800g)
18,00 zł 15,00 zł
szt.
Pomidory z czarnuszką i szczypiorkiem (350g)
Pomidory z czarnuszką i szczypiorkiem (350g)
32,00 zł 28,00 zł
szt.
Pomidory z oregano i chilli (350g)
Pomidory z oregano i chilli (350g)
32,00 zł 28,00 zł
szt.
Przyprawa do ziemniaków (600g)
Przyprawa do ziemniaków (600g)
16,00 zł 14,00 zł
szt.
Pieprz czarny mielony (50g)
Pieprz czarny mielony (50g)
3,50 zł 3,00 zł
szt.
Pieprz czarny mielony (600g)
Pieprz czarny mielony (600g)
30,00 zł 26,00 zł
szt.
Pieprz czarny ziarno (50g)
Pieprz czarny ziarno (50g)
3,50 zł 3,00 zł
szt.
Pieprz czarny ziarno (600g)
Pieprz czarny ziarno (600g)
30,00 zł 26,00 zł
szt.
Czosnek płatki (300g)
Czosnek płatki (300g)
20,00 zł 16,00 zł
szt.
Czosnek płatki (40g)
Czosnek płatki (40g)
3,00 zł 2,50 zł
szt.
Goździki (30g)
Goździki (30g)
4,00 zł 3,50 zł
szt.

Pierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami i serem pleśniowym

Składniki (na 4 porcje)

 Sposób przygotowania:

Krok 1. Przygotowujemy dość gęstą marynatę z musztardy, 2 łyżek oleju z suszonych pomidorów oraz przyprawy.

Krok 2. Ser pleśniowy kroimy w kostkę, suszone pomidory na 3 części w poprzek i mieszamy ze sobą.

Krok 3. Filety opłukujemy i osuszamy, w każdym delikatnie robimy otwór wzdłuż, nie uszkadzając ścianek. Smarujemy lekko, od wewnątrz piersi marynatą. Nadziewamy pomidorami i serem, na przemian, (pomidory powinny być na końcu), końcówkę piersi można spiąć wykałaczką. Całość solidnie obtaczamy w marynacie. Odładamy na ok. 15 minut do zamarynowania.

Krok 4. Smażymy na rozgrzanej patelni do jasno złotego koloru, po czym wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180oC) na ok. 30-40 min. 

Podawać możemy z:

  • frytkami, pieczonymi ziemniakami, ryżem, kaszą jaglaną
  • sosem pieczarkowym (pieczarkami w śmietanie)
  • sałatą, startą marchewką, gotowaną marchewką z groszkiem.

Smacznego!

A może....... spróbujesz inaczej to zrobić ?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl