Jałowiec mielony
![Jałowiec mielony](/environment/cache/images/300_300_productGfx_1357/jalowiec-mielony.jpg)
Smak jałowca jest wyrazisty, lekko korzenny i ziołowy, z nutą sosnowego zapachu. Jest to przyprawa o unikalnym profilu smakowym, która doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, zwłaszcza dziczyzną, wieprzowiną, kaczką oraz rybami. W kuchni skandynawskiej jałowiec mielony jest często używany do marynat, szczególnie do przyprawiania kiszonek i mięs.
Jałowiec owoc
![Jałowiec owoc](/environment/cache/images/300_300_productGfx___overlay.jpg)
Smak jałowca jest wyrazisty, lekko korzenny i ziołowy, z nutą sosnowego zapachu. Jest to przyprawa o unikalnym profilu smakowym, która doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, zwłaszcza dziczyzną, wieprzowiną, kaczką oraz rybami. W kuchni skandynawskiej jałowiec mielony jest często używany do marynat, szczególnie do przyprawiania kiszonek i mięs.