Krakowska parzona (200g)
Gotowa do stosowania mieszanka przypraw do wyrobu kiełbasy krakowskiej parzonej. Dawkowanie: 6-8g na 1kg farszu.
Kiełbasa wiejska (200g)
Gotowa do stosowania mieszanka przypraw do wyrobu kiełbasy wiejskiej. Dawkowanie: 6-8g na 1kg farszu.
Kiełbasa swojska (200g)
Gotowa do stosowania mieszanka przypraw do wyrobu kiełbasy swojskiej. Dawkowanie: 7-10g na 1kg mięsa.
Kiełbasa biała (40g)
Mieszanka przypraw stosowana do wyrobu kiełbasy białej. Składniki: czosnek, pieprz, majeranek, gorczyca, imbir.
Harissa
Harissa to mieszanka przyprawowa która jest powszechnie stosowana w kuchni Afryki Północnej, a w szczególności w kuchni Tunezji. Podstawowy składnik harissy stanowi papryka chilli z dodatkiem czosnku, kolendry oraz kminu rzymskiego, które to przyprawy są typowe dla kuchni z tego obszaru świata.
Garam masala
Garam masala stosuje się najczęściej do potraw mięsnych, zwłaszcza z drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, ryżu i sosów. Nadaje się również do potraw z ryb. Aromatyczna masala dobrze łączy się z jogurtami i ogórkowymi dodatkami.
Czubryca zielona bez soli
Czubryca to mieszanka przyprawowa mająca bułgarski rodowód. Jej charakterystycznym składnikiem jest cząber górski, który czubrycy nadaje specyficznego aromatu. W zależności od regionu w skład mieszanki przyprawowej czubryca wchodzą różne składniki. Poza cząbrem i domieszką soli, są to zioła i przyprawy najczęściej rosnące na danym terenie, np. czosnek, papryka, kozieradka, tymianek, rozmaryn.
Czubryca zielona
Czubryca to mieszanka przyprawowa mająca bułgarski rodowód. Jej charakterystycznym składnikiem jest cząber górski, który czubrycy nadaje specyficznego aromatu. W zależności od regionu w skład mieszanki przyprawowej czubryca wchodzą różne składniki. Poza cząbrem i domieszką soli, są to zioła i przyprawy najczęściej rosnące na danym terenie, np. czosnek, papryka, kozieradka, tymianek, rozmaryn.
Czubryca czerwona
Czubryca to mieszanka przyprawowa mająca bułgarski rodowód. Jej charakterystycznym składnikiem jest cząber górski, który czubrycy nadaje specyficznego aromatu. W zależności od regionu w skład mieszanki przyprawowej czubryca wchodzą różne składniki. Poza cząbrem i domieszką soli, są to zioła i przyprawy najczęściej rosnące na danym terenie, np. czosnek, papryka, kozieradka, tymianek, rozmaryn.
Buraki wiórki
Buraki wiórki to obrane i pokrojone warzywa, z których została odparowana woda. Torebka buraków suszonych z powodzeniem zastąpi 500g świeżych buraków.