Pieprz kolorowy młotkowany (550g)
Pieprz kolorowy to mieszanka różnego rodzajów pieprzów o szczególnym charakterze. W mieszance tej ostrość pieprzu czarnego łączy się z łagodniejszym smakiem pieprzu zielonego, a całość otula intensywny aromat pieprzu białego i różowego. Pieprz kolorowy to mieszanka wyjątkowo aromatyczna i wyrazista w smaku idealna do grillowanego mięsa, dań rybnych i warzywnych, makaronów, sałatek, zup i sosów.
Przyprawa uniwersalna bez glutaminianu sodu i soli (800g)
Przyprawa uniwersalna bez dodatku glutaminianu sodu oraz soli to starannie dobrana mieszanka suszonych warzyw i przypraw ubogaci smak potraw, w szczególności polecana do zup, dań mięsnych, warzywnych, sosów i potraw z ryb.
Składniki: cukier, suszone warzywa (pasternak, marchew, pietruszka, czosnek), hydrolizat białka sojowego, ekstrakt drożdżowy, przyprawy (pieprz czarny, kurkuma).
Produkt nie zawiera glutaminianu sodu oraz soli.
Przyprawa uniwersalna Warzycha (1000g)
Przyprawa uniwersalna to niezastąpiony partner w każdej kuchni. Sekret naszej przyprawy tkwi w doborze starannie wyselekcjonowanych składników, które tworzą niepowtarzalną kompozycję smakową i aromatyczną. Przyprawa uniwersalna to różnorodne przyprawy i suszone warzywa dobrane w idealnej proporcji, dzięki czemu nawet niewielki dodatek mieszanki wzbogaca i urozmaica zupy, dania mięsne, rybne, sosy i sałatki.
Składniki: sól, susze warzywne (marchew, pasternak, pietruszka, cebula, seler, czosnek), substancje wzmacniające smak (glutaminian monosodowy, gualynan monosodowy, inozynian monosodowy), cukier, pieprz czarny, barwnik - ryboflawina.
Nie zawiera konserwantów.
Krakowska parzona (200g)
Gotowa do stosowania mieszanka przypraw do wyrobu kiełbasy krakowskiej parzonej. Dawkowanie: 6-8g na 1kg farszu.
Mielonka tyrolska (200g)
Gotowa do stosowania mieszanka przypraw do mielonki tyrolskiej. Dawkowanie: 5-7g na 1kg farszu.
Kiełbasa wiejska (200g)
Gotowa do stosowania mieszanka przypraw do wyrobu kiełbasy wiejskiej. Dawkowanie: 6-8g na 1kg farszu.
Przyprawa do kaszanki (200g)
Gotowa do stosowania mieszanka przypraw do wyrobu kaszanki. Dawkowanie: 7-10g na 1kg farszu.
Kiełbasa swojska (200g)
Gotowa do stosowania mieszanka przypraw do wyrobu kiełbasy swojskiej. Dawkowanie: 7-10g na 1kg mięsa.
Przyprawy do zalewy do peklowania mięs - czosnkowa (100g)
Składniki: przyprawy (ziele angielskie, gorczyca, kolendra, pieprz, liść laurowy, jałowiec, goździki), warzywa suszone (czosnek - 30%, marchew), rozmaryn.
Sposób użycia: Przyprawy zagotować. Następnie zalewę ostudzić, dodać do przygotowanej solanki i zalać mięso, żeby było całkowicie przykryte. W razie potrzeby dodać ostudzonej, przegotowanej wody. Ta porcja wystarcza na ok. 10 kg mięsa.
Produkt zawiera wyłącznie naturalne składniki, nie zawiera konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaków.
Tandoori Masala
Składniki: kolendra, kmin rzymski, chilli, sól, cynamon, goździki, pieprz czarny, kardamon, imbir, papryka, kozieradka, kurkuma, czosnek.
Produkt zawiera wyłącznie naturalne składniki, w tym sól.
Nie zawiera konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaków.
Pieprz kolorowy mielony
Pieprz kolorowy to mieszanka różnego rodzajów pieprzów o szczególnym charakterze. W mieszance tej ostrość pieprzu czarnego łączy się z łagodniejszym smakiem pieprzu zielonego, a całość otula intensywny aromat pieprzu białego i różowego. Pieprz kolorowy to mieszanka wyjątkowo aromatyczna i wyrazista w smaku idealna do grillowanego mięsa, dań rybnych i warzywnych, makaronów, sałatek, zup i sosów.
Pieprz kolorowy ziarno
Pieprz kolorowy to mieszanka różnego rodzajów pieprzów o szczególnym charakterze. W mieszance tej ostrość pieprzu czarnego łączy się z łagodniejszym smakiem pieprzu zielonego, a całość otula intensywny aromat pieprzu białego i różowego. Pieprz kolorowy to mieszanka wyjątkowo aromatyczna i wyrazista w smaku idealna do grillowanego mięsa, dań rybnych i warzywnych, makaronów, sałatek, zup i sosów.
Papryka płatki mix
Mix zielonych i czerwonych płatków papryki nada doskonały smak i aromat oraz niebywale uatrakcyjni wygląd wszystkich potraw, przede wszystkim sosów i gulaszów