Buraki wiórki
Buraki wiórki to obrane i pokrojone warzywa, z których została odparowana woda. Torebka buraków suszonych z powodzeniem zastąpi 500g świeżych buraków.
Czubryca czerwona
Czubryca to mieszanka przyprawowa mająca bułgarski rodowód. Jej charakterystycznym składnikiem jest cząber górski, który czubrycy nadaje specyficznego aromatu. W zależności od regionu w skład mieszanki przyprawowej czubryca wchodzą różne składniki. Poza cząbrem i domieszką soli, są to zioła i przyprawy najczęściej rosnące na danym terenie, np. czosnek, papryka, kozieradka, tymianek, rozmaryn.
Czubryca zielona
Czubryca to mieszanka przyprawowa mająca bułgarski rodowód. Jej charakterystycznym składnikiem jest cząber górski, który czubrycy nadaje specyficznego aromatu. W zależności od regionu w skład mieszanki przyprawowej czubryca wchodzą różne składniki. Poza cząbrem i domieszką soli, są to zioła i przyprawy najczęściej rosnące na danym terenie, np. czosnek, papryka, kozieradka, tymianek, rozmaryn.
Czubryca zielona bez soli
Czubryca to mieszanka przyprawowa mająca bułgarski rodowód. Jej charakterystycznym składnikiem jest cząber górski, który czubrycy nadaje specyficznego aromatu. W zależności od regionu w skład mieszanki przyprawowej czubryca wchodzą różne składniki. Poza cząbrem i domieszką soli, są to zioła i przyprawy najczęściej rosnące na danym terenie, np. czosnek, papryka, kozieradka, tymianek, rozmaryn.
Garam masala
Garam masala stosuje się najczęściej do potraw mięsnych, zwłaszcza z drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, ryżu i sosów. Nadaje się również do potraw z ryb. Aromatyczna masala dobrze łączy się z jogurtami i ogórkowymi dodatkami.
Harissa
Harissa to mieszanka przyprawowa która jest powszechnie stosowana w kuchni Afryki Północnej, a w szczególności w kuchni Tunezji. Podstawowy składnik harissy stanowi papryka chilli z dodatkiem czosnku, kolendry oraz kminu rzymskiego, które to przyprawy są typowe dla kuchni z tego obszaru świata.
Kiełbasa biała (40g)
Mieszanka przypraw stosowana do wyrobu kiełbasy białej. Składniki: czosnek, pieprz, majeranek, gorczyca, imbir.
Kiełbasa swojska (200g)
Gotowa do stosowania mieszanka przypraw do wyrobu kiełbasy swojskiej. Dawkowanie: 7-10g na 1kg mięsa.
Kiełbasa wiejska (200g)
Gotowa do stosowania mieszanka przypraw do wyrobu kiełbasy wiejskiej. Dawkowanie: 6-8g na 1kg farszu.
Krakowska parzona (200g)
Gotowa do stosowania mieszanka przypraw do wyrobu kiełbasy krakowskiej parzonej. Dawkowanie: 6-8g na 1kg farszu.
Mielonka tyrolska (200g)
Gotowa do stosowania mieszanka przypraw do mielonki tyrolskiej. Dawkowanie: 5-7g na 1kg farszu.
Papryka płatki mix
Mix zielonych i czerwonych płatków papryki nada doskonały smak i aromat oraz niebywale uatrakcyjni wygląd wszystkich potraw, przede wszystkim sosów i gulaszów
Pieprz cytrynowy
Pieprz cytrynowy polecany jest przede wszystkim do ryb - zarówno pieczonych, smażonych jak i grillowanych. Świetnie doprawi również mięsa smażone oraz sosy i dressingi. Odrobina pieprzu cytrynowego nada również niezwykłego aromatu każdej sałatce - w smaku potrawy będzie wówczas wyczuwalny ostry smak pieprzu oraz kwaskowatość cytryny.
Składniki: sól, pieprz (26%), czosnek, cebula, cukier, kwasek cytrynowy, skórka cytrynowa (3%), kurkuma, papryka Produkt naturalny - nie zawiera glutaminianu sodu
Pieprz czosnkowy
Pieprz i czosnek są najchętniej, i prawdopodobnie najczęściej używanymi przyprawami w kuchniach całego świata. Wielu smakoszy uważa, że połączenie czosnku z pieprzem nadaje potrawom niepowtarzalny smak i zapach. Pieprz czosnkowy NMR to połączenie, które pozwoli nadać każdej potrawie specyficzny aromat czosnku oraz ostry charakter pochodzący od pieprzu.
Pieprz kolorowy mielony
Pieprz kolorowy to mieszanka różnego rodzajów pieprzów o szczególnym charakterze. W mieszance tej ostrość pieprzu czarnego łączy się z łagodniejszym smakiem pieprzu zielonego, a całość otula intensywny aromat pieprzu białego i różowego. Pieprz kolorowy to mieszanka wyjątkowo aromatyczna i wyrazista w smaku idealna do grillowanego mięsa, dań rybnych i warzywnych, makaronów, sałatek, zup i sosów.
Pieprz kolorowy młotkowany (550g)
Pieprz kolorowy to mieszanka różnego rodzajów pieprzów o szczególnym charakterze. W mieszance tej ostrość pieprzu czarnego łączy się z łagodniejszym smakiem pieprzu zielonego, a całość otula intensywny aromat pieprzu białego i różowego. Pieprz kolorowy to mieszanka wyjątkowo aromatyczna i wyrazista w smaku idealna do grillowanego mięsa, dań rybnych i warzywnych, makaronów, sałatek, zup i sosów.
Pieprz kolorowy ziarno
Pieprz kolorowy to mieszanka różnego rodzajów pieprzów o szczególnym charakterze. W mieszance tej ostrość pieprzu czarnego łączy się z łagodniejszym smakiem pieprzu zielonego, a całość otula intensywny aromat pieprzu białego i różowego. Pieprz kolorowy to mieszanka wyjątkowo aromatyczna i wyrazista w smaku idealna do grillowanego mięsa, dań rybnych i warzywnych, makaronów, sałatek, zup i sosów.
Pieprz pomarańczowy
Pieprz pomarańczowy to doskonale skomponowana mieszanka m.in. tłuczonego pieprzu czarnego, skórki pomarańczowej i cytrynowej oraz pieprzu syczuańskiego. Potrawy nim przyprawione zyskują ostrość pieprzu oraz lekki pomarańczowy aromat. Dzięki delikatnemu posmakowi cytrusów pieprz pomarańczowy doskonale nadaje się do przyprawiania ryb oraz drobiu - szczególnie polecany do kaczki. Pieprz pomarańczowy jest również doskonałym dodatkiem do sosów typu dressing i winegret.
Pieprz ziołowy Babuni
Pieprz ziołowy babuni to harmonijnie skomponowana mieszanka ziołowa o wyraźnym kminkowym aromacie polecany szczególnie do dań z kapusty
Pieprz ziołowy popularny
Pieprz ziołowy popularny z wyraźną nutą kolendry doskonale podkreśla smak zup i sosów
Pieprz ziołowy staropolski
Pieprz ziołowy staropolski natomiast charakteryzuje się ostrzejszym smakiem - znakomicie podkreśla smak dań mięsnych, warzywnych oraz zup.