Przyprawa do kaczki
Opis
Kaczka ostatnio przeżywa swoisty renesans. Wielu z nas włączyło do swojego menu chrupiące potrawy z kaczki, niegdyś spotykane tylko w dobrych chińskich restauracjach.
Można ją piec, smażyć, gotować i dusić. Można przygotowywać z niej aromatyczne piersi w zalewach czy nóżki z żurawiną - opcji jest sporo, co jednak najważniejsze, nie są wcale tak trudne do wykonania, jak nam się wydaje.
Piersi z kaczki doskonale smakują pieczone, po kilkugodzinnym moczeniu w marynacie przygotowanej z Przyprawy do kaczki. Zamarynowane uprzednio piersi można piec zarówno w piekarniku jak i na grillu. Do znakomitych dań należy kaczka w galarecie i galantyna z kaczki.
W Polsce niemal narodowym przysmakiem jest kaczka pieczona z jabłkami. Istnieją również inne warianty tej potrawy takie jak: kaczka w pomarańczach, brzoskwiniach, oraz kaczka nadziewana różnymi farszami, np. ziemniakami czy kaszą gryczaną lub cielęciną. Do potraw z kaczki polecamy również Pieprz pomarańczowy.
Składniki: sól, papryka, czosnek, imbir, kurkuma, kolendra, kozieradka, pieprz, kmin rzymski, ekstrakty przypraw.
Produkt zawiera wyłącznie naturalne składniki, w tym sól oraz ekstrakty (wyciągi) z przypraw.
Nie zawiera konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaków.