Promocje
od 4 do 30 września 2020
Przyprawa do ziemniaków (600g)
Przyprawa do ziemniaków (600g)
16,00 zł 14,00 zł
szt.
Pieprz czarny mielony (50g)
Pieprz czarny mielony (50g)
3,50 zł 3,00 zł
szt.
Pieprz czarny mielony (600g)
Pieprz czarny mielony (600g)
30,00 zł 26,00 zł
szt.
Pieprz czarny ziarno (50g)
Pieprz czarny ziarno (50g)
3,50 zł 3,00 zł
szt.
Pieprz czarny ziarno (600g)
Pieprz czarny ziarno (600g)
30,00 zł 26,00 zł
szt.
Czosnek płatki (300g)
Czosnek płatki (300g)
20,00 zł 16,00 zł
szt.
Czosnek płatki (40g)
Czosnek płatki (40g)
3,00 zł 2,50 zł
szt.
Goździki (30g)
Goździki (30g)
4,00 zł 3,50 zł
szt.
Czubryca czerwona (650g)
Czubryca czerwona (650g)
18,00 zł 15,00 zł
szt.
Goździki (400g)
Goździki (400g)
55,00 zł 48,00 zł
szt.
Czubryca czerwona (50g)
Czubryca czerwona (50g)
3,00 zł 2,50 zł
szt.
Buraki wiórki (60g)
Buraki wiórki (60g)
3,00 zł 2,50 zł
szt.
Czubryca zielona (50g)
Czubryca zielona (50g)
3,00 zł 2,50 zł
szt.
Czubryca zielona bez soli (500g)
Czubryca zielona bez soli (500g)
18,00 zł 16,00 zł
szt.
Czubryca zielona (650g)
Czubryca zielona (650g)
18,00 zł 16,00 zł
szt.
Czubryca zielona bez soli (40g)
Czubryca zielona bez soli (40g)
3,00 zł 2,50 zł
szt.
Pomidory z bazylią i czosnkiem (350g)
Pomidory z bazylią i czosnkiem (350g)
32,00 zł 28,00 zł
szt.
Przyprawa do leczo (50g)
Przyprawa do leczo (50g)
3,00 zł 2,50 zł
szt.
Pomidory z cebulą i czosnkiem niedźwiedzim (350g)
Pomidory z cebulą i czosnkiem niedźwiedzim (350g)
32,00 zł 28,00 zł
szt.
Przyprawa do leczo (800g)
Przyprawa do leczo (800g)
18,00 zł 15,00 zł
szt.
Pomidory z czarnuszką i szczypiorkiem (350g)
Pomidory z czarnuszką i szczypiorkiem (350g)
32,00 zł 28,00 zł
szt.
Pomidory z oregano i chilli (350g)
Pomidory z oregano i chilli (350g)
32,00 zł 28,00 zł
szt.

Ryba w sosie ogórkowo - miętowym

Składniki:

Sos ogórkowo - miętowy

  • oliwa z oliwek
  • cebula szalotka - 2-3 szt.
  • ogórek świeży - 1 długi lub gruntowe - 3 szt.
  • śmietana 30% (kremówka) - 250 ml
  • mięta swieża - pęczek

 Sposób przygotowania:

Krok 1. Umyte filety rybne, osuszone, przyprawiamy, a następnie obtaczamy w mące.

Krok 2. Rybę smażymy na głębokim tłuszczu, zaczynając od strony ze skórą, przez ok 4,5-5 min do uzyskania złotego koloru. Osuszamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Usmażoną trzymamy w ciepłym piekarniku, pod przykryciem.

Krok 3. Szalotkę kroimy w drobną kostkę, obrany ogórek kroimy w paski "julienne" ("na zapałkę")

Krok 4. Podsmażymy na rozgrzanej oliwie cebulę, a gdy się zeszkli, dodajemy ogórek i smażymy do czasu, aż się skrystalizuje.

Krok 5. Następnie dodajemy śmietanę i redukujemy do uzyskania konsystencji sosu, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy całe listki mięty.

Rybę możemy podawać obok sosu lub włożyć ją przed podaniem do sosu na patelnię.

Smacznego!

 

 

A może....... spróbujesz inaczej to zrobić ?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl