Chcąc cieszyć się smakiem potraw, należy zadbać o to, by były dobrze doprawione. W ten sposób można wynieść smak potraw na zupełnie inny poziom. Istotne, by przyprawy podkreślały ich smak, jednocześnie go nie zagłuszając. Właśnie dlatego warto zaopatrzyć się w szeroki wybór przypraw korzennych, ziół czy warzyw suszonych.

Nasz sklep online oferuje asortyment, który pozwoli na przygotowanie wiele różnorodnych dań. Dostępne są zarówno przyprawy niezbędne na co dzień w kuchni - pieprz, ziele angielskie, majeranek, papryka, jak i rzadziej wykorzystywane - dedykowane dla poszczególnych rodzajów dań. Można u nas zaopatrzyć się np. w anyż gwiaździsty, goździki, kmin rzymski, cebulę granulowaną lub w płatkach, chilli, cynamon i wiele innych.

Przyprawy jednorodne

Chilli nitki (80g)

Chilli nitki (80g)
Chilli nitki (80g)

Nitki chilli dodadzą nie tylko charakterystycznego smaku i pikanterii, ale także walorów estetycznych - w takiej postaci znakomicie nadają się do dekorowania potraw.

Cena:

26,00 zł

szt.

Papryka ostra wędzona (40g)

Papryka ostra wędzona (40g)
Papryka ostra wędzona (40g)

Papryka ostra wędzona to niezwykła przyprawa, która łączy w sobie intensywność ostrych nut smakowych z charakterystycznym aromatem wędzenia. Ten wspaniały produkt idealnie nadaje się do podkreślania smaku potraw, nadając im jednocześnie lekko dymny posmak. Papryka ostra wędzona stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnych przypraw, nadając daniom unikalny i głęboki smak.

Cena:

6,00 zł

szt.

Anyż gwiaździsty

Anyż gwiaździsty
Anyż gwiaździsty

Anyż gwiaździsty to suszone owoce badianu właściwego, o intensywnym, słodkawym smaku i aromacie. Gwiazdki anyżu są nieodłącznym elementem kuchni azjatyckiej, chińskiej, czy indyjskiej. Stanowią świetny dodatek do zup, potraw z kapusty. Wzbogacą też dania mięsne - pieczonego kurczaka, duszonej wołowiny, wieprzowiny. Doskonale sprawdzą się w słodkich wypiekach, kompotach, likierach oraz grzanym winie. 

Cena:

5,00 zł

Gałka muszkatołowa mielona

Gałka muszkatołowa mielona
Gałka muszkatołowa mielona

Smak gałki muszkatołowej jest bogaty, korzenny i lekko słodki. Przyprawa ta często jest używana w kuchniach europejskich do przyprawiania zup, sosów śmietanowych, potraw z ziemniaków, potraw mięsnych, a także deserów. Gałki muszkatołowej użyjemy do doprawienia tradycyjnych świątecznych pierniczków.  Dodatek niewielkiej ilości gałki muszkatołowej może nadać potrawom głębi smaku i delikatnego ciepła.

Cena:

5,00 zł

Gałka muszkatołowa orzech

Gałka muszkatołowa orzech
Gałka muszkatołowa orzech

Smak gałki muszkatołowej jest bogaty, korzenny i lekko słodki. Przyprawa ta często jest używana w kuchniach europejskich do przyprawiania zup, sosów śmietanowych, potraw z ziemniaków, potraw mięsnych, a także deserów. Gałki muszkatołowej użyjemy do doprawienia tradycyjnych świątecznych pierniczków.  Dodatek niewielkiej ilości gałki muszkatołowej może nadać potrawom głębi smaku i delikatnego ciepła.

Cena:

5,00 zł

Kolendra liść

Kolendra liść
Kolendra liść

Kolendra jest wszechstronną przyprawą, znajdującą zastosowanie w różnych rodzajach potraw. Jej świeże liście są doskonałe do przyrządzania sałatek, podczas gdy nasiona kolendry nadają się idealnie do marynowania mięsa, przygotowywania curry czy aromatyzowania pieczywa.

Cena:

5,00 zł

Pieprz biały mielony

Pieprz biały mielony
Pieprz biały mielony

Pieprz biały uzyskuje się z owoców całkowicie dojrzałych. Smak pieprzu białego jest delikatniejszy i mniej palący niż pieprzu czarnego. Przyprawa ta stosowana jest do przyprawiania białych mięs, białych sosów, pasztetów, ryb i serów. Podnosi walory smakowe sałatek, zup, dań z warzyw, podrobów i jaj oraz soków warzywnych a także wyrobów cukierniczych. Pieprz biały dodaje się pod koniec przyrządzania potrawy.

Cena:

4,50 zł

Pieprz biały ziarno

Pieprz biały ziarno
Pieprz biały ziarno

Pieprz biały uzyskuje się z owoców całkowicie dojrzałych. Smak pieprzu białego jest delikatniejszy i mniej palący niż pieprzu czarnego. Przyprawa ta stosowana jest do przyprawiania białych mięs, białych sosów, pasztetów, ryb i serów. Podnosi walory smakowe sałatek, zup, dań z warzyw, podrobów i jaj oraz soków warzywnych a także wyrobów cukierniczych. Pieprz biały dodaje się pod koniec przyrządzania potrawy.

Cena:

4,50 zł

Pieprz czarny młotkowany

Pieprz czarny młotkowany
Pieprz czarny młotkowany

Pieprz czarny jest najczęściej stosowaną przyprawą. Pieprz ma korzenny "żywiczny" zapach. Pieprz czarny nie jest ani słodki, ani pikantny lecz ostry, dlatego też może być stosowany do wszystkich potraw. Przyprawia się nim zupy, sosy, sałatki, marynaty do różnych mięs - łącznie z dziczyzną, kapustę włoską, fasolę, groch, soczewicę, gulasz, jaja, sery, pomidory, ryby, warzywa faszerowane i wiele innych potraw. 

Cena:

4,50 zł

Pieprz czerwony (różowy)

Pieprz czerwony (różowy)
Pieprz czerwony (różowy)

Pieprz czerwony do złudzenia przypomina typowy pieprz, tylko o innym kolorze. W smaku jest bardziej aromatyczny i praktycznie wcale nie ostry, lekko żywiczny. Dodaje się go do zup, bulionów, różnego rodzaju mięs, ryb, sosów, marynat, którym nadaje wspaniały smak i aromat.

Cena:

4,50 zł

Pieprz syczuański

Pieprz syczuański
Pieprz syczuański

Pieprz syczuański wygląda jak otwierające się pąki kwiatowe. Ma przyjemny aromat i pieprzowo - cytrynowy, lekko cierpki smak, nie jest jednak tak piekący jak pieprz czarny.

Cena:

4,50 zł

Czosnek niedźwiedzi

Czosnek niedźwiedzi
Czosnek niedźwiedzi

Czosnek niedźwiedzi, zwany również czosnkiem cygańskim czy cebulą czarownic, stosowany był w lecznictwie już przez starożytnych Germanów. W kuchni czosnek niedźwiedzi podkreśli smak zup, sosów, twarogów, sałatek i dań mięsnych.

 

Cena:

4,50 zł

Goździki

Goździki
Goździki

Goździki to jedna z najstarszych i najpopularniejszych przypraw. Znane i stosowane były już na długo przed naszą erą. W istocie są to suszone pąki kwiatowe goździkowca korzennego. Pąki kwiatowe zbiera się ręcznie gdy osiągną odpowiednią wielkość, ale zanim się jeszcze otworzą. Są one wtedy lekko czerwone. Następnie suszy się je przez kilka dni na słońcu lub w suszarniach, aż staną się ciemnobrązowe. Ich wygląd przypomina wytwarzane w dawnych czasach gwoździe i stąd wzięła się ich nazwa.

Cena:

4,50 zł

Goździki mielone

Goździki mielone
Goździki mielone

Goździki mają specyficzny, zdecydowany, korzenny aromat i ostry, lekko piekący smak, który może sprawiać wrażenie drętwienia ust. Nadają się one doskonale zarówno do potraw słodkich, jak i pikantnych.

Cena:

4,50 zł

Jałowiec owoc

Jałowiec owoc
Jałowiec owoc

Smak jałowca jest wyrazisty, lekko korzenny i ziołowy, z nutą sosnowego zapachu. Jest to przyprawa o unikalnym profilu smakowym, która doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, zwłaszcza dziczyzną, wieprzowiną, kaczką oraz rybami. W kuchni skandynawskiej jałowiec mielony jest często używany do marynat, szczególnie do przyprawiania kiszonek i mięs.

Cena:

4,50 zł

Kwasek cytrynowy

Kwasek cytrynowy
Kwasek cytrynowy

Kwas cytrynowy jest szeroko stosowany jako regulator kwasowości w kuchni i przemyśle spożywczym. Jego dodatek do potraw, napojów czy konfitur pomaga utrzymać równowagę smakową, nadając lekko kwaskowaty smak.

Cena:

4,50 zł

Papryka słodka wędzona

Papryka słodka wędzona
Papryka słodka wędzona

Papryka słodka wędzona to wyjątkowa przyprawa, która łączy delikatność słodkiego smaku z intensywnym aromatem wędzenia. To unikalne połączenie nadaje potrawom subtelnego, dymnego posmaku, tworząc przyjemną harmonię smakową. Papryka słodka wędzona jest doskonałym wyborem dla tych, którzy cenią łagodniejsze nuty smakowe, jednocześnie pragnąc dodać swoim potrawom interesującego, wędzonego charakteru.

Cena:

4,50 zł

Cynamon mielony, cejloński

Cynamon mielony, cejloński
Cynamon mielony, cejloński

Mielony cynamon cejloński uważany jest za najlepszy dla zdrowia. Podobnie jak inne gatunki cynamonu, cejloński doskonale nadaje się do słodkich wypieków, ciepłych napojów, ale także dań mięsnych.

Cena:

4,50 zł

Anyż mielony

Anyż mielony
Anyż mielony

Anyż, a właściwie biedrzeniec anyż jest jedną z najstarszych roślin wykorzystywanych od czasów starożytnych zarówno do celów kulinarnych, jak i leczniczych. Głównie stosuje się go do ciast i słodyczy, a także do pieczywa żytniego. Dodawany jest do ryb, drobiu, zup i dań z warzywnych. Wiele napojów alkoholowych i syropów jest aromatyzowanych anyżem.

Cena:

4,00 zł

Pieprz czarny mielony

Pieprz czarny mielony
Pieprz czarny mielony

Pieprz czarny jest najczęściej stosowaną przyprawą. Pieprz ma korzenny "żywiczny" zapach. Pieprz czarny nie jest ani słodki, ani pikantny lecz ostry, dlatego też może być stosowany do wszystkich potraw. Przyprawia się nim zupy, sosy, sałatki, marynaty do różnych mięs - łącznie z dziczyzną, kapustę włoską, fasolę, groch, soczewicę, gulasz, jaja, sery, pomidory, ryby, warzywa faszerowane i wiele innych potraw. 

Cena:

4,00 zł

Pieprz czarny ziarno

Pieprz czarny ziarno
Pieprz czarny ziarno

Pieprz czarny jest najczęściej stosowaną przyprawą. Pieprz ma korzenny, żywiczny zapach. Pieprz czarny nie jest ani słodki, ani pikantny lecz ostry, dlatego też może być stosowany do wszystkich potraw. Przyprawia się nim zupy, sosy, sałatki, marynaty do różnych mięs - łącznie z dziczyzną, kapustę włoską, fasolę, groch, soczewicę, gulasz, jaja, sery, pomidory, ryby, warzywa faszerowane i wiele innych potraw

Cena:

4,00 zł

Pieprz zielony

Pieprz zielony
Pieprz zielony

Pieprz zielony jest otrzymywany z niedojrzałych, zielonych owoców tej samej rośliny co pieprz czarny. Charakteryzuje się delikatną, słodką i odświeżającą nutą smakową. Jest zdecydowanie łagodniejszy od pieprzu czarnego. Stosuje się go do przyprawiania potraw mięsnych, ryb, zup, sosów, podnosi walory smakowe sałatek. Niewielką ilość tego pieprzu można dodawać do sałatek.

Cena:

4,00 zł

Jałowiec mielony

Jałowiec mielony
Jałowiec mielony

Smak jałowca jest wyrazisty, lekko korzenny i ziołowy, z nutą sosnowego zapachu. Jest to przyprawa o unikalnym profilu smakowym, która doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, zwłaszcza dziczyzną, wieprzowiną, kaczką oraz rybami. W kuchni skandynawskiej jałowiec mielony jest często używany do marynat, szczególnie do przyprawiania kiszonek i mięs.

Cena:

4,00 zł

Kardamon mielony

Kardamon mielony
Kardamon mielony

Smak kardamonu mielonego jest charakterystyczny - jest słodki, lekko korzenny, z nutą cytrusową. Ta przyprawa nadaje potrawom głębię smaku i aromatu, dlatego jest często używana w kuchni orientalnej, indyjskiej, a także w wielu tradycyjnych recepturach śródziemnomorskich.

Cena:

4,00 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl