Pierniczki (ok. 40 sztuk)

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
  • 150 ml miodu
  • 50 g cukru pudru
  • 50 g masła
  • jajko
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • łyżka przyprawy do piernika

Sposób przygotowania:

Krok 1. Miękkie masło wymieszaj z mąką, cukrem pudrem i miodem. Następnie dodaj proszek do pieczenia, jajko i przyprawę do piernika NMR. Energicznie ugnieć ciasto, po czym schowaj do lodówki na ok. 30 min. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180oC. 

Krok 2. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj na grubość ok. 0,5 cm. Pierniczki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez około 10-12 minut. 

Smacznego!

A może....... spróbujesz inaczej to zrobić ?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl