
od 13 do 31 stycznia 2021

Pomidory z oregano i chilli (350g)

Pieprz czarny ziarno (600g)

Pomidory z oregano i chilli (40g)

Pieprz kolorowy młotkowany (550g)

Przyprawa do karkówki (50g)

Pieprz kolorowy ziarno (40g)

Przyprawa do karkówki (550g)

Pieprz kolorowy ziarno (500g)

Przyprawa do rosołu (700g)

Czosnek płatki (300g)

Przyprawa do rosołu (70g)

Czosnek płatki (40g)

Colorado (250g)

Przyprawa do rosołu bez soli (350g)

Kurkuma (550g)

Colorado (40g)

Przyprawa do rosołu bez soli (40g)

Papryka słodka wędzona (40g)

Papryka płatki mix (250g)

Przyprawa do ziemniaków (600g)

Papryka słodka wędzona (500g)

Papryka płatki mix (40g)

Przyprawa meksykańska (50g)

Pomidory płatki (250g)

Pomidory z bazylią i czosnkiem (350g)

Przyprawa meksykańska (600g)

Sól himalajska drobnokrystaliczna (1kg)

Pomidory z bazylią i czosnkiem (40g)

Pieprz czarny mielony (50g)

Sól himalajska grubokrystaliczna (1kg)
Pierniczki (ok. 40 sztuk)
Składniki:
- 300 g mąki pszennej
- 150 ml miodu
- 50 g cukru pudru
- 50 g masła
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżka przyprawy do piernika
Sposób przygotowania:
Krok 1. Miękkie masło wymieszaj z mąką, cukrem pudrem i miodem. Następnie dodaj proszek do pieczenia, jajko i przyprawę do piernika NMR. Energicznie ugnieć ciasto, po czym schowaj do lodówki na ok. 30 min. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180oC.
Krok 2. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj na grubość ok. 0,5 cm. Pierniczki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez około 10-12 minut.
Smacznego!
A może....... spróbujesz inaczej to zrobić ?