Nie każdy z nas lubi samodzielnie dobierać poszczególne przyprawy do poszczególnych dań. Nic w tym dziwnego - jaką możemy mieć pewność, że wybierzemy właściwie. Właśnie dlatego warto uprościć sobie tę sprawę, decydując się na mieszanki przypraw, które zostały przygotowane przez specjalistów.
Dostępnych jest ich wiele, np. curry, czubryca zielona i czerwona, garam masala, harissa, pieprz cytrynowy, przyprawy do różnego rodzaju mięs, sałatek, ryb, zup. Mieszanki oferowane przez nasz sklep internetowy są kompletne, proste w użyciu i nie wymagają dodatku innych przypraw.
Czubryca czerwona

Czubryca to mieszanka przyprawowa mająca bułgarski rodowód. Jej charakterystycznym składnikiem jest cząber górski, który czubrycy nadaje specyficznego aromatu. W zależności od regionu w skład mieszanki przyprawowej czubryca wchodzą różne składniki. Poza cząbrem i domieszką soli, są to zioła i przyprawy najczęściej rosnące na danym terenie, np. czosnek, papryka, kozieradka, tymianek, rozmaryn.
Czubryca zielona

Czubryca to mieszanka przyprawowa mająca bułgarski rodowód. Jej charakterystycznym składnikiem jest cząber górski, który czubrycy nadaje specyficznego aromatu. W zależności od regionu w skład mieszanki przyprawowej czubryca wchodzą różne składniki. Poza cząbrem i domieszką soli, są to zioła i przyprawy najczęściej rosnące na danym terenie, np. czosnek, papryka, kozieradka, tymianek, rozmaryn.
Czubryca zielona bez soli

Czubryca to mieszanka przyprawowa mająca bułgarski rodowód. Jej charakterystycznym składnikiem jest cząber górski, który czubrycy nadaje specyficznego aromatu. W zależności od regionu w skład mieszanki przyprawowej czubryca wchodzą różne składniki. Poza cząbrem i domieszką soli, są to zioła i przyprawy najczęściej rosnące na danym terenie, np. czosnek, papryka, kozieradka, tymianek, rozmaryn.
Garam masala

Garam masala stosuje się najczęściej do potraw mięsnych, zwłaszcza z drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, ryżu i sosów. Nadaje się również do potraw z ryb. Aromatyczna masala dobrze łączy się z jogurtami i ogórkowymi dodatkami.
Harissa

Harissa to mieszanka przyprawowa która jest powszechnie stosowana w kuchni Afryki Północnej, a w szczególności w kuchni Tunezji. Podstawowy składnik harissy stanowi papryka chilli z dodatkiem czosnku, kolendry oraz kminu rzymskiego, które to przyprawy są typowe dla kuchni z tego obszaru świata.
Papryka płatki mix

Mix zielonych i czerwonych płatków papryki nada doskonały smak i aromat oraz niebywale uatrakcyjni wygląd wszystkich potraw, przede wszystkim sosów i gulaszów
Pieprz cytrynowy

Pieprz cytrynowy polecany jest przede wszystkim do ryb - zarówno pieczonych, smażonych jak i grillowanych. Świetnie doprawi również mięsa smażone oraz sosy i dressingi. Odrobina pieprzu cytrynowego nada również niezwykłego aromatu każdej sałatce - w smaku potrawy będzie wówczas wyczuwalny ostry smak pieprzu oraz kwaskowatość cytryny.
Składniki: sól, pieprz (26%), czosnek, cebula, cukier, kwasek cytrynowy, skórka cytrynowa (3%), kurkuma, papryka Produkt naturalny - nie zawiera glutaminianu sodu
Pieprz czosnkowy

Pieprz i czosnek są najchętniej, i prawdopodobnie najczęściej używanymi przyprawami w kuchniach całego świata. Wielu smakoszy uważa, że połączenie czosnku z pieprzem nadaje potrawom niepowtarzalny smak i zapach. Pieprz czosnkowy NMR to połączenie, które pozwoli nadać każdej potrawie specyficzny aromat czosnku oraz ostry charakter pochodzący od pieprzu.
Pieprz kolorowy mielony

Pieprz kolorowy to mieszanka różnego rodzajów pieprzów o szczególnym charakterze. W mieszance tej ostrość pieprzu czarnego łączy się z łagodniejszym smakiem pieprzu zielonego, a całość otula intensywny aromat pieprzu białego i różowego. Pieprz kolorowy to mieszanka wyjątkowo aromatyczna i wyrazista w smaku idealna do grillowanego mięsa, dań rybnych i warzywnych, makaronów, sałatek, zup i sosów.
Pieprz kolorowy młotkowany (550g)

Pieprz kolorowy to mieszanka różnego rodzajów pieprzów o szczególnym charakterze. W mieszance tej ostrość pieprzu czarnego łączy się z łagodniejszym smakiem pieprzu zielonego, a całość otula intensywny aromat pieprzu białego i różowego. Pieprz kolorowy to mieszanka wyjątkowo aromatyczna i wyrazista w smaku idealna do grillowanego mięsa, dań rybnych i warzywnych, makaronów, sałatek, zup i sosów.
Pieprz kolorowy ziarno

Pieprz kolorowy to mieszanka różnego rodzajów pieprzów o szczególnym charakterze. W mieszance tej ostrość pieprzu czarnego łączy się z łagodniejszym smakiem pieprzu zielonego, a całość otula intensywny aromat pieprzu białego i różowego. Pieprz kolorowy to mieszanka wyjątkowo aromatyczna i wyrazista w smaku idealna do grillowanego mięsa, dań rybnych i warzywnych, makaronów, sałatek, zup i sosów.
Pieprz pomarańczowy

Pieprz pomarańczowy to doskonale skomponowana mieszanka m.in. tłuczonego pieprzu czarnego, skórki pomarańczowej i cytrynowej oraz pieprzu syczuańskiego. Potrawy nim przyprawione zyskują ostrość pieprzu oraz lekki pomarańczowy aromat. Dzięki delikatnemu posmakowi cytrusów pieprz pomarańczowy doskonale nadaje się do przyprawiania ryb oraz drobiu - szczególnie polecany do kaczki. Pieprz pomarańczowy jest również doskonałym dodatkiem do sosów typu dressing i winegret.
Pieprz ziołowy Babuni

Pieprz ziołowy babuni to harmonijnie skomponowana mieszanka ziołowa o wyraźnym kminkowym aromacie polecany szczególnie do dań z kapusty
Pieprz ziołowy popularny

Pieprz ziołowy popularny z wyraźną nutą kolendry doskonale podkreśla smak zup i sosów
Pieprz ziołowy staropolski

Pieprz ziołowy staropolski natomiast charakteryzuje się ostrzejszym smakiem - znakomicie podkreśla smak dań mięsnych, warzywnych oraz zup.
Pomidory z bazylią i czosnkiem

Składniki: pomidory, bazylia, czosnek.
Produkt zawiera wyłącznie naturalne składniki.
Nie zawiera konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaków.
Pomidory z cebulą i czosnkiem niedźwiedzim

Składniki: pomidory, cebula płatki, czosnek niedźwiedzi.
Produkt zawiera wyłącznie naturalne składniki.
Nie zawiera konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaków.
Pomidory z czarnuszką i szczypiorkiem

Składniki: pomidory (70%), czarnuszka (26%), szczypiorek (4%) Produkt naturalny.
Produkt zawiera wyłącznie naturalne składniki.
Nie zawiera konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaków.
Pomidory z oregano i chilli

Składniki: pomidory, oregano, chilli.
Produkt zawiera wyłącznie naturalne składniki.
Nie zawiera konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaków.
Posypka diabelska

Składniki: przyprawy naturalne (gorczyca, papryka, kminek, kolendra, pieprz), susze warzywne (marchew, cebula)
Produkt zawiera wyłącznie naturalne składniki.
Nie zawiera konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaków.
Posypka zielona

Składniki: natka pietruszki, cebula, papryka.
Produkt zawiera wyłącznie naturalne składniki.
Nie zawiera konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaków.
Przyprawa arabska

Przyprawa arabska to wyjątkowa mieszanka aromatycznych składników, stworzona specjalnie do podkreślenia smaku drobiu, wołowiny, baraniny i jagnięciny. Jej zrównoważony skład sprawia, że stanowi doskonały dodatek do różnorodnych potraw mięsnych, nadając im orientalny charakter.
Składniki: przyprawy (gorczyca, jałowiec, pieprz, kolendra, kminek, kmin rzymski, kurkuma, papryka), zioła (mięta, majeranek, pietruszka, cząber), susze warzywne (czosnek, cebula), sól.
Produkt zawiera wyłącznie naturalne składniki, w tym sól.
Nie zawiera konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaków.