Tradycja przygotowywania różnorodnych mięsnych wyrobów jest w naszym kraju bardzo bogata. Przygotowywane są różnego rodzaju wędliny domowe, kiełbasy surowe, suszone, mielonki robione w szynkowarach, pasztety oraz wiele innych, pysznych mięs. Praktycznie w każdym domu wykonywane są jakiegoś rodzaju wyroby z mięsa. Nic w tym dziwnego. Takie przetwory są pyszne oraz aromatyczne, a ich przygotowywanie to bardzo satysfakcjonujące zajęcie, które bardzo często przeistacza się w wieloletnie hobby. Należy jednak pamiętać, że chcąc cieszyć się smakiem na najwyższym poziomie, warto zainwestować nie tylko w odpowiednio dobrane mięso, ale także dobrze skomponowane zastawy przypraw. Można się w nie zaopatrzyć korzystając z naszego sklepu online.
Dostępne są gotowe mieszanki przypraw do domowego wyrobu wędlin, kiełbasy, mielonek, pasztetowej, kaszanki, salcesonu i nie tylko. Warto także zaopatrzyć się w peklosól, przeznaczoną do konserwowania mięsa.
Jelita wieprzowe (ok 20 m)

Jelita wieprzowe o długości 20m. Świetnie nadadzą się do wyrobów masarskich.
Jelita wieprzowe kal. 28-30 (ok. 85 m )

Jelita wieprzowe kalibrowane w rozmiarze 28/30 o długości ok 85m. Świetnie nadadzą się do wyrobów masarskich.
Kiełbasa biała

Mieszanka przypraw stosowana do wyrobu kiełbasy białej. Składniki: czosnek, pieprz, majeranek, gorczyca, imbir.
Kiełbasa swojska (200g)

Gotowa do stosowania mieszanka przypraw do wyrobu kiełbasy swojskiej. Dawkowanie: 7-10g na 1kg mięsa.
Kiełbasa wiejska (200g)

Gotowa do stosowania mieszanka przypraw do wyrobu kiełbasy wiejskiej. Dawkowanie: 6-8g na 1kg farszu.
Krakowska parzona (200g)

Gotowa do stosowania mieszanka przypraw do wyrobu kiełbasy krakowskiej parzonej. Dawkowanie: 6-8g na 1kg farszu.
Mielonka tyrolska (200g)

Gotowa do stosowania mieszanka przypraw do mielonki tyrolskiej. Dawkowanie: 5-7g na 1kg farszu.
Przyprawa do kaszanki (200g)

Gotowa do stosowania mieszanka przypraw do wyrobu kaszanki. Dawkowanie: 7-10g na 1kg farszu.
Przyprawy do zalewy do peklowania mięs - czosnkowa (100g)

Składniki: przyprawy (ziele angielskie, gorczyca, kolendra, pieprz, liść laurowy, jałowiec, goździki), warzywa suszone (czosnek - 30%, marchew), rozmaryn.
Sposób użycia: Przyprawy zagotować. Następnie zalewę ostudzić, dodać do przygotowanej solanki i zalać mięso, żeby było całkowicie przykryte. W razie potrzeby dodać ostudzonej, przegotowanej wody. Ta porcja wystarcza na ok. 10 kg mięsa.
Produkt zawiera wyłącznie naturalne składniki, nie zawiera konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaków.