Twój koszyk jest pusty ...

Kategorie

Koszyk

Twój koszyk jest pusty ...
  • Przesyłka 0 zł

Kontakt

  • Sklep PRZYPRAWY NMR online
    NIP: 821-17-38-497
  • E-mail:handlowy@przyprawynmr.pl
  • Telefon:+48 25/644 51 35
  • Fax+48 25/644 51 35
  • Sklep stacjonarny:ul. Brzeska 147 A w Siedlcach. Zapraszamy od poniedziałku do piątku w godz. 8.00-16.00

Cennik

Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
» » » Tandoori Masala (600g)
Tandoori Masala (600g)
Nowość

Tandoori Masala (600g)

Dostępność: Dostępny

Numer katalogowy: 6914

Cena: 32,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)


​Tandoori Masala to mieszanka przypraw niezwykle popularna w kuchni indyjskiej, arabskiej i pakistańskiej. Przyprawa ta jest dość pikantna z wyczuwalnym zapachem i smakiem kminu rzymskiego, kolendry i papryki. Tandoori Masala polecana jest szczególnie do dań z kurczaka, które dzięki przyprawie nabierają intensywny czerwony kolor i niezapomniany smak. Dodatek Tandoori Masala NMR do dań warzywnych, potraw z ryb, wszelkiego rodzaju dipów i sosów pomoże nam stworzyć smaki będące rozkoszą dla podniebienia.

Składniki mieszanki Tandoori Masala NMR: kolendra, kmin rzymski, chilli, sól, cynamon, goździki, pieprz czarny, kardamon, imbir, papryka, kozieradka, kurkuma, czosnek.

Nie zawiera konserwantów ani wzmacniaczy smaków.

Przepis na kurczaka tandoori:

mięso z udek kurczaka bez skóry lub udka z kurczaka 

1 kubeczek jogurtu naturalnego lub typu greckiego (150 - 200g)

tandoori masala NMR

1 łyżka koncentratu pomidorowego

1 łyżka oleju

sok z połowy cytryny lub limonki

Mięso dokładnie myjemy i nacinamy największe kawałki aby aromaty przyprawy przedostały się do środka. Mięso skrapiamy sokiem z cytryny lub limonki i odstawiamy. Jogurt mieszamy z koncentratem pomidorowym, olejem i mieszanką tandoori masala NMR do uzyskania jednolitej konsystencji. W otrzymanej marynacie maczamy kawałki kurczaka - każdy kawałek musi być dokładnie obtoczony w marynacie. Wkładamy do lodówki na co najmniej 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie wykładamy kawałki na papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego 220 - 230 stopni na ok 20 minut (lub nieco dłużej gdy pieczemy mięso z kością). Latem możemy mięso nadziać na patyczki i grillować do czasu aż mięso będzie miękkie (najlepiej użyć wtedy aluminiowych tacek).

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopgold.pl