Twój koszyk jest pusty ...

Kategorie

Koszyk

Twój koszyk jest pusty ...
  • Przesyłka 0 zł

Kontakt

  • Sklep PRZYPRAWY NMR online
    NIP: 821-17-38-497
  • E-mail:handlowy@przyprawynmr.pl
  • Telefon:+48 25/644 51 35
  • Fax+48 25/644 51 35
  • Sklep stacjonarny:Zapraszamy od poniedziałku do piątku w godz. 8.00-16.00

Cennik

Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
» » » Pomidory z czarnuszką i szczypiorkiem (350g)
Pomidory z czarnuszką i szczypiorkiem (350g)
Polecamy

Pomidory z czarnuszką i szczypiorkiem (350g)

Dostępność: Dostępny

Numer katalogowy: 6792

Cena: 32,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)


​Wspaniały smak i aromat pomidorów z czarnuszką i szczypiorkiem jest już dostępny w Państwa kuchni. Pomidory z czarnuszką i szczypiorkiem nadają się idealnie do wszystkich dań kuchni włoskiej oraz śródziemnomorskiej, a zwłaszcza do past, zapiekanek, sałatek, mięsa i sosów. Wyśmienicie podkreślają smak bruschetty (kromki białego pieczywa skropione oliwą z oliwek i podpieczone ze świeżymi pomidorami i przyprawami). Dania przygotowane przy użyciu tej mieszanki oprócz walorów smakowych zyskują również barwny i apetyczny wygląd.

Składniki: pomidory (70%), czarnuszka (26%), szczypiorek (4%).

Produkt naturalny. Nie zawiera konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaków.

Roladki z szynką z nutką pomidorów z czarnuszką

dwie pojedyncze piersi z kurczaka

8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej lub podobnej

serek topiony z szynką (10 dkg)

sól czosnkowa NMR

czubryca czerwona NMR

pomidory suszone z czarnuszką i szczypiorkiem NMR

roszponka i pomidorki koktajlowe

masło klarowane do smażone

bułka tarta

Umyte piersi z kurczaka przeciąć wzdłuż, celem otrzymania 4 płatów, rozbić delikatnie tłuczkiem (najlepiej przez folię). Rozbite płaty posypać szczyptą soli czosnkowej i czubrycy czerwonej, rozłożyć po dwa plasterki szynki i posypać pomidorami z czarnuszką i szcypiorkiem. Serek topiony pokroić na 4 części, wyłożyć na przyprawionej szynce i zwinąć roladki (można użyć wykałaczek do złączenia brzegów). Odstawić na 20 - 30 minut, aby smaki się połączyły. Następnie opanierować w bułce tartej i usmażyć na klarowanym maśle (można podsmażyć na patelni, a następnie roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego i dopiec w piekarniku). Podawać na roszponce w towarzystwie pomidorków koktajlowych.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopgold.pl